ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ LLP/ ERASMUS 2012-2013



ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ 2012-13
Σύμφωνα με την από 26-3-2012 απόφαση της Επιτροπής LLP/Erasmus, εάν η χρηματοδότηση για την κινητικότητα με σκοπό τη διδασκαλία δεν απορροφηθεί, λόγω παραίτησης των δικαιούχων από το πρόγραμμα, το αρμόδιο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να προβεί σε συμπληρωματική προκήρυξη. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ. περιορισμένα χρονικά όρια, λήξη προθεσμιών κλπ.), ο Πρόεδρος της Επιτροπής LLP/Erasmus και Ιδρυματικός συντονιστής του προγράμματος φέρει την ευθύνη της επικύρωσης των μετακινήσεων του προσωπικού για διδασκαλία και επιμόρφωση. 
Κατόπιν τούτου και σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας –προκήρυξης σχετικής με την κινητικότητα προσωπικού για διδασκαλία στα πλαίσια του LLP/Erasmus και μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος προς ενημέρωση, εκ μέρους των αιτούντων, του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης για ό,τι αφορά τις εν λόγω μετακινήσεις τους σε Ιδρύματα του εξωτερικού, προβαίνουμε σε συμπληρωματική προκήρυξη των θέσεων για διδασκαλία για το ακαδ. έτος 2012-2013, οι οποίες έχουν μείνει ακάλυπτες, προκειμένου να απορροφηθεί η διαθέσιμη χρηματοδότηση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι μετακινούμενοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν ημερομηνία επιστροφής απο το Ίδρυμα του εξωτερικού έως και 30/9/2013 το αργότερο. ΄0λες οι ανωτέρω αιτήσεις που αφορούν στη συμπληρωματική προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2012-2013, θα πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης έως 31/8/2013. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματός μας (click here). Για εξοικονόμηση χρόνου, προκειμένου να διευθετηθούν εγκαίρως όλες οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα διοικητικές διαδικασίες, παρακαλούνται όλοι οι αιτούντες να προβούν άμεσα στην απαραίτητη επικοινωνία με τα Ιδρύματα τού Εξωτερικού στα οποία επιθυμούν να μεταβούν, ώστε να ενημερώσουν το Τμήμα  Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέχρι 31/08/2013.


Για τη  διαδικασία που ακολουθείται για την κινητικότητα για διδασκαλία, παρακαλούμε  πατήστε¨εδώ 




LLP/ERASMUS: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2012-2013
 Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετική με την κινητικότητα προσωπικού για επιμόρφωση στα πλαίσια του LLP/Erasmus προβαίνουμε σε συμπληρωματική προκήρυξη των θέσεων για επιμόρφωση, οι οποίες έχουν μείνει ακάλυπτες, προκειμένου να απορροφηθεί η διαθέσιμη χρηματοδότηση του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι μετακινούμενοι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν ημερομηνία επιστροφής από το Ίδρυμα του εξωτερικού έως και 30/9/2013 το αργότερο. ΄0λες οι ανωτέρω αιτήσεις που αφορούν στη συμπληρωματική προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2012-2013, θα πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης έως 31/8/2013. Πληροφορίες για τη διαδικασία βρίσκονται στην αρχική σχετική ανακοίνωση-προκήρυξη στην ιστοσελίδα μας(click here). Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά. Η σχετική φόρμα της αίτησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματός μας (click here). Για εξοικονόμηση χρόνου προκειμένου να διευθετηθούν εγκαίρως όλες οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα διοικητικές διαδικασίες, παρακαλούνται όλοι οι αιτούντες να προβούν άμεσα στην απαραίτητη επικοινωνία με τα Ιδρύματα τού Εξωτερικού στα οποία επιθυμούν να μεταβούν, ώστε να ενημερώσουν εγγράφως το Τμήμα  Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης το γρηγορότερο δυνατόν  και μέχρι τις 31/8/2013 για την επιβεβαίωση της μετακίνησής τους. Σύμφωνα με την από 26-3-2012 απόφαση της Επιτροπής LLP/Erasmus, εάν η χρηματοδότηση για τις κινητικότητες για διδασκαλία και επιμόρφωση δεν απορροφηθεί λόγω παραίτησης των δικαιούχων από το πρόγραμμα, το αρμόδιο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να προβεί σε συμπληρωματική προκήρυξη. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ. περιορισμένα χρονικά όρια, λήξη προθεσμιών κλπ.), ο Πρόεδρος της Επιτροπής LLP/Erasmus και Ιδρυματικός συντονιστής του προγράμματος φέρει την ευθύνη της επικύρωσης των μετακινήσεων του προσωπικού για διδασκαλία και επιμόρφωση.  

Για τη  διαδικασία που ακολουθείται για την κινητικότητα για επιμόρφωση, παρακαλούμε  πατήστε¨εδώ