Οι επιλεγμένοι προς μετακίνηση για Διδασκαλία

Α- Οι επιλεγμένοι προς μετακίνηση για Διδασκαλία θα πρέπει, πριν αναχωρήσουν στο εξωτερικό, να υποβάλλουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης τα εξής έγγραφα:

1)  Άδεια Απουσίας από το Ακαδημαϊκό Τμήμα στο οποίο ανήκει ο διδάσκων

2) Σύμβαση συμπληρωμένη σε τρία αντίτυπα.  .



3) Σχέδιο Διδασκαλίας (Teaching Agreement)  ήδη εγκεκριμένο από τον αρμόδιο του Πανεπιστημίου Υποδοχής. Το Σχέδιο Διδασκαλίας αποτελεί παράρτημα της Σύμβασης
 
4) Φόρμα ατομικών στοιχείων. Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται με πολύ προσοχή (Προσοχή το Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.) είναι απαραίτητο για την πληρωμή.     . Να συνοδεύεται από αντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης ή αντίστοιχο (σελίδα/εκτύπωση με στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού)


Για να πραγματοποιηθούν οι κινητικότητες με σκοπό τη διδασκαλία θα πρέπει οι αιτούντες είτε να έχουν οι ίδιοι συνάψει συμφωνία (Bilateral Agreement) στo πλαίσιo του προγράμματος, οπότε θα μετακινηθούν με βάση μια συγκεκριμένη συμφωνία Erasmus, είτε θα πρέπει να έχουν προηγουμένως συνεννοηθεί με συνάδελφό τους του ιδίου ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου, ώστε να κάνουν χρήση του δικαιώματος για κινητικότητα διδασκαλίας στo πλαίσιo της συμφωνίας που έχει συνάψει το άλλο μέλος ΔΕΠ. Συμβουλευτείτε τον πίνακα των διμερών συμφωνιών όπου αναγράφονται τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, οι υπεύθυνοι καθηγητές (ακαδημαϊκοί συντονιστές), ο αριθμός των κινητικοτήτων καθώς και το πεδίο/αντικείμενο διδασκαλίας.


Β- Μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό, τα μέλη ΔΕΠ θα πρέπει να καταθέσουν στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης το αργότερο εντός δύο εβδομάδων από την επιστροφή τους τα εξής έγγραφα:

1. Βεβαίωση του Ιδρύματος Υποδοχής -πρωτότυπη εις διπλούν- στο οποίο πραγματοποιήθηκε η διδασκαλία, όπου θα αναφέρεται ότι ο μετακινούμενος πραγματοποίησε κινητικότητα διδασκαλίας Erasmus+, οι ημερομηνίες και η  διάρκεια της περιόδου διδασκαλίας στο εξωτερικό, ότι οι διδακτικές ώρες ήταν τουλάχιστον 8 καθώς και το αντικείμενο διδασκαλίας.

2.  Παραστατικά εισιτηρίων: αποδείξεις πώλησης εισιτηρίων (προσοχή! ΔΕΝ πρέπει να εκδίδονται πλέον σε στοιχεία του ΕΛΚΕ ), κάρτες επιβίβασης, φωτοαντίγραφα θεώρησης (visa).(Τα παραστατικά απαιτούνται μόνο ως αποδεικτικό της κινητικότητας.)

Προσοχή! Το ποσό της επιχορήγησης για την κάλυψη των δαπανών ταξιδίου υπολογίζεται βάσει χιλιομετρικής αποστάσεως ανάμεσα στο τόπο προέλευσης του Συμμετέχοντα και στο τόπο διεξαγωγής της δραστηριότητας. Ο υπολογισμός των χιλιομετρικών αποστάσεων θα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό (online) εργαλείο υπολογισμού χιλιομετρικής απόστασης που διατίθεται στο δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm. Το ποσό ανά κλίμακα χιλιομετρικής απόστασης εδώ.  

3. Οποιοδήποτε υλικό παρήχθη ως απόρροια της διδασκαλίας στο Ίδρυμα Υποδοχής

4. Έκθεση του διδάσκοντος, η οποία υποβάλλεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ως εξής: Οι συμμετέχοντες, μετά την επιστροφή τους, λαμβάνουν αυτομάτως  e-mail από τη διεύθυνση ‘replies-will-be-discarded@ec.europa.eu’,  με τίτλο ‘Αίτημα συμπλήρωσης έκθεσης από συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Erasmus / Erasmus participant report request ‘  με έναν σύνδεσμο που τους οδηγεί στην έκθεση, η οποία έχει την μορφή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Συμπληρώνετε και υποβάλλετε (submit) ηλεκτρονικά (υποχρεωτικά!) την έκθεση. Εν συνεχεία, την εκτυπώνετε και την καταθέτετε  στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε..

Εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω, μέρος ή ολόκληρο το ποσό της υποτροφίας θα επιστρέφεται.